Χρήστος Κορομηλάς: Συγκίνηση για τον Έλληνα τυφλό κολυμβητή που κέρδισε το χρυσό στο Παγκόσμιο (pic & vid)

xrhstos koromhlas sygkinhsh gia ton ellhna tyflo kolymvhth pou kerdise to xryso sto pagkosmio

Ο Χρήστος Κορομηλάς έχασε την όρασή του σε μεγάλη ηλικία. Δεν γεννήθηκε τυφλός. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να αλλάξει όλη του τη ζωή. Να προσαρμοστεί. Να ξαναγεννηθεί. Ο Χρήστος ξαναγεννήθηκε κι έλαμψε!

Η πλήρης απώλεια όρασης δεν στάθηκε εμπόδιο για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «OCEANMAN» στο Κανκούν του Μεξικό. Με την προσπάθειά του, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον τελικό παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης – OCEANMAN CANCUN WORLD FINAL CHAMPIONSHIP – και έκανε όλο τον κόσμο να τον θαυμάσει.

Ο Χρήστος κολύμπησε τα πέντε χιλιόμετρα μαζί με τον συνοδό και προπονητή του Γιώργο Γκούντα, αφού είχε προκριθεί στον αντίστοιχο αγώνα «OCEANMAN GREECE» στο Οίτυλο της Μάνης τον περασμένο Ιούνιο.

Στα τελικά που έγιναν στο Μεξικό, στην ειδική κατηγορία «Ιnspiration» για ΑμεΑ πήρε την πρώτη θέση!

Xristos Koromilas Giwrgos Gounta
Ο Χρήστος Κορομηλάς, με τον συνοδό και προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, στην πρώτη θέση του βάθρου στο «OCEANMAN».

Χρήστος Κορομηλάς: «Εξαντλημένος, αλλά ενθουσιασμένος»

«Είμαι εξαντλημένος, αλλά γεμάτος από ενθουσιασμό και ενέργεια. Ευχαριστώ τον συνοδό μου και προπονητή μου Γιώργο Γκούντα. Ο αγώνας στο Μεξικό ήταν μία διαφορετική και δύσκολη εμπειρία».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Σύλλογος «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ» ιδρύθηκε το 2007. Στόχος δεν ήταν άλλος από την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), κυρίως μέσω της υδροθεραπείας.

Απόσπασμα από τον αγώνα του Χρήστου Κορομηλά στο «OCEANMAN»

Σημειώνουμε ότι ο Χρήστος Κορομηλάς αποτελεί μέλος του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ και Παραθλητισμού.