Χάρη δόθηκε στον πρύτανη του Παντείου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 8 εκατ. ευρώ!

xarh dothike ston prytanh tou panteiou pou katadikastike gia ypeksairesh 8 ekat evrw

Στην Ελλάδα, αν είσαι Πρύτανης πανεπιστημίου μπορείς με τα χρήματα που προορίζονται για έρευνες, να τα «επενδύσεις» σε τζακούζι, σε τζάκια, σε πολυτελή είδη, ακόμη και σε μια κόκκινη φεράρι και φυσικά να σου χαρίζεται η ποινή και μάλιστα με Προεδρικό Διάταγμα.

Αν είσαι καθαρίστρια βέβαια, που πλαστογράφησε απολυτήριο για να μπορέσει να βρει δουλειά και να θρέψει τα παιδιά της, πας φυλακή.

Χάρη στον πρώην πρύτανη του Παντείου, Δημήτρη Κώνστα, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δόθηκε με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων.

Το διάταγμα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 15 Νοεμβρίου.

ypourgiko diatagma gia ton prytanh Dhmhtrh Kwnsta
Το υπουργικό διάταγμα για τον Δημήτρη Κώνστα

«Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 13.11.2019 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, χαρίζεται το υπόλοιπο της ποινής του ΚΩΝΣΤΑ Δημητρίου του Κων/νου, που του επεβλήθη με την υπ’ αριθ.: 2006/25.6.2012 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικασθεί σε συνολική ποινή καθείρξεως δεκατεσσάρων (14) ετών για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της ψευδούς βεβαίωσης και της απάτης», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Dhmhtrhs Kwnstas
Ο πρώην πρύτανης του Παντείου – Δημήτρης Κώνστας

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτριος Κώνστας είχε διατελέσει Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου επί σειρά ετών την δεκαετία του 1990. Κατά τη διάρκεια της θητείας του κονδύλια που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου μετατράπηκαν σε τζακούζι και άλλα είδη πολυτελείας, ακόμα και σε μία κόκκινη Φεράρι. Το ποσό της υπεξαίρεσης ανερχόταν σε 8 εκατομμύρια ευρώ..!!