Βασίλης Σταυρόπουλος: Ταξίδεψε οδικώς 7200 χλμ με σκοπό να ξαναβρεθεί με το σκύλο του!

Βασίλης Σταυρόπουλος

Αυτή η ιστορία δεν μοιάζει με άλλες.

Όσοι αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για οποιουσδήποτε λόγους, το κάνουν με μισή καρδιά γιατί ήδη αισθάνονται την απώλεια των αγαπημένων τους. Είτε δίποδων, είτε τετράποδων. Ο Βασίλης Σταυρόπουλος έκανε πράξη το «Αααχ, μακάρι να είχα αυτοκίνητο να σε πάρω και σένα μαζί μου, μικρέ μου φίλε». Ταξίδεψε συνολικά 7.200 χλμ με 14 ώρες την ημέρα να οδηγεί, διέσχισε 9 χώρες (Αγγλία, Γαλλία Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα) με μόνο σκοπό να κρατήσει ξανά στην αγκαλιά του, τον καλύτερο του φίλο, τον Ερμή.

Οι δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιος, όταν αποφασίζει στο μεγάλο αυτό βήμα, να έχει και το κατοικίδιο του, είναι τεράστιες.

Βασίλης Σταυρόπουλος

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν σκύλο μεγάλο σε ηλικία. Όταν μάλιστα οι αεροπορικές εταιρίες περιορίζουν τα κιλά, ακόμη και τις ράτσες τις οποίες μπορεί να μεταφέρει. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί απλά να έχουμε ταξιδέψει είτε μακριά είτε κοντά, και να έχουμε ευχηθεί να είχαμε και εμείς το κατοικίδιο μας εκεί. Δεδομένου όμως των τρόπων μεταφοράς, δεν είναι εφικτό. Στην Ελλάδα, το κλίμα έχει αρχίζει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά τις χερσαίες και θαλάσσιες διαδρομές. Στα καράβια επιτρέπονται οι σκύλοι και χερσαία, υπάρχουν ταξί σκύλων, όπου μπορείς να τα νοικιάσεις για να μεταφέρουν εσένα και τον τετράποδο φίλο σου.

«Η αγάπη κινεί τα πάντα» τόνισε ο Βασίλης Σταυρόπουλος.

Βασίλης Σταυρόπουλος Και αυτή ίσως να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Όντας και ο ίδιος κτηνίατρος στο επάγγελμα, η ευαισθησία και η συναίσθηση του για τα ζώα, πόσο μάλλον για τον Ερμή, τον έκαναν να πράξει αυτό το ακατόρθωτο. Βασίλη σε ευχαριστούμε, που έκανες την σκέψη μας πραγματικότητα.

Ας στηρίξουμε όλοι το Ζωοφιλικό Σύλλογο Νάουσας * Φίλοι των Ζώων Νάουσας* τα μέλη του είναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που προσπαθούν να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

 

DONATIONS: Paypal [email protected] Τηλ. 6945101569

Ηλέκτρα Φακιολά

Το άρθρο εμπνεύστηκε από το mylittlestories.gr!