Θεσσαλονίκη: Λήστεψαν αστυνομικό ενώ τους παρακολουθούσε η αστυνομία

Είναι από τις φορές που η πραγματικότητα ξεπερνά και τα πιο ευφάνταστα σενάρια στο σινεμά. Μια απίστευτη λεπτομέρεια κρύβεται πίσω από την σύλληψη μιας ομάδας στην Θεσσαλονίκη, που εισέβαλαν στο σπίτι αστυνομικού, και κυριολεκτικά του έσπασαν το κεφάλι.

Όπως απακαλύπτει το astinomiko.gr, το πλήρωμα οχήματος της Ασφάλειας που περιπολούσε στην περιοχή της ληστείας, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, παρακολουθούσε το αυτοκίνητο των ληστών γιατί το θεώρησαν ύποπτο, κατά την διάρκεια της επίθεσης εναντίον του συναδέλφου τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το σπίτι του.

Και όταν οι ληστές έφυγαν τους ακολούθησαν χωρίς να γνωρίζουν για την ληστεία, μέχρι που ενημερώθηκαν από τον ασύρματο και φυσικά τους συνέλαβαν με την συνδρομή της Άμεσης Δράσης.

Όλα έγιναν το βράδυ της 22ας Μαΐου, όταν δύο άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε περιπολία, είδαν στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου έναν σεσημασμένο για ληστείες και διαρρήξεις και θεώρησαν τον τρόπο που κινούνταν ύποπτο. Στο αυτοκίνητο αυτό επιβιβάστηκαν –σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών- ακόμη τρία άτομα, και κινήθηκαν προς το κέντρο της Καλαμαριάς.

Οι δύο άνδρες της Ασφάλειας το ακολούθησαν διακριτικά και από απόσταση προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί, και λίγο αργότερα βρήκαν σταθμευμένο το ύποπτο αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση, με τον οδηγό στο τιμόνι και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά επιβιβάστηκαν και πάλι οι νεαροί που είχε παραλάβει αρχικά και έφυγαν προς την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν οι δράστες είχαν εισβάλει στο διαμέρισμα του Αστυνομικού ενώ αυτός επέστρεφε και στην συνέχεια τον χτύπησαν άγρια στο κεφάλι για να διαφύγουν.

Η παρακολούθηση συνεχίστηκε και κατέληξε στο Κορδελιό, όμως ήδη από τον ασύρματο οι δύο αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία και μάλιστα σε βάρος συναδέλφου τους που διαμένει 100 μέτρα από το σημείο όπου εντόπισαν για δεύτερη φορά το μαύρο αυτοκίνητο στην Καλαμαριά.

Φυσικά ενημέρωσαν με την σειρά τους το Κέντρο Επιχειρήσεων και λίγη ώρα αργότερα οι δράστες είχαν συλληφθεί.

ΠΗΓΗ