Στη φυλακή γιατί μπέρδεψαν το αλεύρι με κοκκαΐνη!

sth fylakh giati berdepsan to alevri me kokkaini

Έκατσε 11 μήνες στη φυλακή γιατί μετέφερε… αλεύρι!

Μια τραγελαφική ιστορία – σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» βιώνει ένας 38χρονος κάτοικος της Βόρειας Μακεδονίας από τον περασμένο Γενάρη στη χώρα μας.

Η περιπέτεια του 38χρονου βοσκού ξεκίνησε όταν τον περασμένο Γενάρη, πέρασε στο ελληνικό έδαφος από το χωριό Στρώμνιτσα της γειτονικής χώρας, κρατώντας ένα πακέτο με… αλεύρι και χωρίς διαβατήριο, κάτι που όμως είναι συνηθισμένο να γίνεται με τους κατοίκους μεταξύ των χωριών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Οι αστυνομικοί της περιοχής, -Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς- τον εντόπισαν λίγο αργότερα, θεώρησαν παράνομη την είσοδό του, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Μάλιστα του βρήκαν και το πακέτο γεμάτο με την άσπρη σκόνη, την οποία χαρακτήρισαν «ύποπτη» και σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί έστειλαν και δείγμα 5,5 γραμμαρίων της ουσίας στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να βεβαιωθούν αν πρόκειται για κοκαΐνη ή κάτι άλλο.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας ασκεί εις βάρος του ποινική δίωξη και τον παραπέμπει να απολογηθεί στον ανακριτή. Εκεί, ο άνθρωπος αρνείται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών, εξηγεί πως ένας συμπατριώτης του στη Στρώμνιτσα του έδωσε το πακέτο για να το παραδώσει σ’ έναν άλλο βοσκό στο ελληνικό χωριό Καβαλάρι, αλλά δεν πείθει ανακριτή και εισαγγελέα και προφυλακίζεται!

Στις 6 Μαρτίου 2019,

..με επίσημο έγγραφό του, το Χημείο ξεκαθαρίζει ότι η «ύποπτη» σκόνη δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά, αλλά είναι αλεύρι! Το έγγραφο διαβιβάζεται στις δικαστικές αρχές, μπαίνει στη δικογραφία, όμως κανένας δεν ενημερώνει κάποιον!!

Αν και ο 38χρονος βοσκός από τη Βόρεια Μακεδονία, που τότε δεν είχε δικηγόρο, κατέθεσε μόνος του αίτηση αποφυλάκισης, την οποία συνέταξε με τη βοήθεια συγκρατουμένων του στις φυλακές, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο δεν την κάνει δεκτή. Μάλιστα, τον παραπέμπει σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως έμπορο ναρκωτικών, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε στις 13 Μαΐου 2019, δηλαδή δυόμισι μήνες μετά την κοινοποίηση της έκθεσης του Χημείου, την οποία κανένας δεν είδε!

«Ντροπή που τόσο καιρό δεν το πρόσεξε κανένας», είπε η εισαγγελέας της έδρας Δέσποινα Σιδηροπούλου χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που μάλιστα χρειάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για να ελέγξει το έγγραφο και τελικά… να τον αθωώσει.

Βέβαια, αν και η κατηγορία για τα υποτιθέμενα ναρκωτικά κατέπεσε, ο 38χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος.

«Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά και ότι απλώς μετέφερε ένα πακέτο κάνοντας μια εξυπηρέτηση. Τον ισχυρισμό του επιβεβαίωσαν τα έγγραφα του Χημείου του Κράτους. Ωστόσο, παρέμεινε 11 μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μόρφης Βασιλακέρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 38χρονος εντολέας του αναμένεται να στραφεί εναντίον του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας ηθική και οικονομική αποζημίωση με προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την άδικη παραμονή του στις φυλακές.

1 Comment

  • Ο/Η Kostas λέει:

    Σκοπια εννοεις .. τοσο της μόδας ειναι πια να παίζεται το ρόλο του δήθεν προοδευτικού χωρίς πατρίδα ;;