Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Οργισμένες αντιδράσεις για την ανάρτησή του σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και τα ΑΜΕΑ

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος με την ανάρτησή του στο twitter σε μια προσπάθειά του να “ωραιοποιήσει” τις μεγάλες περικοπές στο κοινωνικό μέρισμα, υποστηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως για «πρώτη φορά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα με ξεχωριστή κατηγορία για Ανάπηρα Άτομα».

Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής, επίσης ΑΜΕΑ, παρέλειψε να αναφέρει τόσο το γεγονός πως 4 στους 5 δικαιούχους, σε σχέση με πέρυσι, δεν πρόκειται να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, όσο και τα απίστευτα κριτήρια που τέθηκαν, όπως το ότι αφορά μόνο εξαρτώμενα ΑΜΕΑ και μάλιστα με ηλικιακό όριο των 24 ετών.

Το μέρισμα, που ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες επίσημα ο υπουργός Οικονομικών, είναι συνολικού ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, και θα διανεμηθεί σε 250.000 νοικοκυρά που θα λάβουν από 700 ευρώ το καθένα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν λίγο καιρό χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι το 2018 είχε μοιραστεί μέρισμα ύψους 780 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά, το 2017 ήταν 750 εκατομμύρια και το 2016 – την πρώτη χρονιά που καταβλήθηκε – ήταν 629 εκατομμύρια. Σχεδόν 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά – και όλοι οι συνταξιούχοι – μένουν εκτός της έκτακτης ενίσχυσης σε σχέση με το 2018.

Στην ανάρτησή του, η οποία έρχεται και με καθυστέρηση πολλών ημερών, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε:

«Πρώτη φορά θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα με ξεχωριστή κατηγορία για Ανάπηρα Άτομα. Αν το όριο τέθηκε χαμηλά, η Κυβέρνηση είναι εδώ για να το συζητήσουμε. Αν πρέπει να το λάβουν οι περισσότεροι, σαφώς και να γίνει. Είναι απαράδεκτο οι σιωπούντες επί 4,5χρόνια να κουνάνε το δάχτυλο υποκριτικά στη ΝΔ».

anarthsh kympouropoulou sxetika me to koinwniko merisma kai ta amea

Η ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων. Ενδεικτικά ακολουθούν ορισμένα από αυτά…