Σώθηκε από τον θάνατο, πίνοντας 15 κουτάκια μπύρας (pics)

Ένας 48χρονος από το Βόρειο Βιετνάμ ήπιε αρκετό αλκοόλ, νοθευμένο κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να εμφανίσει σημάδια βαριάς δηλητηρίασης και να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο Quang Tri General Hospital.

Πολλοί από σας θα έχουν ακουστά τον αστικό μύθο, όπου ένα είδος θεραπείας του hangover είναι την επόμενη μέρα που θα ξυπνήσεις να πιεις ένα ποτήρι από το ποτό που σε σούρωσε και σε έστειλε το προηγούμενο βράδυ. 

Στα ίδια κύματα θεραπείας στάθηκαν και οι γιατροί με τον 48χρονο άνδρα Nguyen Van Nhat, που ωστόσο δεν πέρναγε ένα απλό hangover, αλλά η ζωή του κινδύνευε άμεσα από τη δηλητηρίαση.

Τι έκαναν; Μόλις έφτασε εκεί του έδωσαν και ήπιε 3 κουτάκια μπύρας, ενώ αμέσως μετά του έδιναν ένα για κάθε ώρα, φτάνοντας συνολικά τα 15 κουτάκια με 5 λίτρα μπύρας.

Ωστόσο η κίνηση τω γιατρών δεν ήταν ούτε αψυχολόγητη ούτε τυχαία. 

Το αλκοόλ χωρίζεται σε δύο είδη. Την μεθανόλη και την αιθανόλη. Η πρώτη είναι εξαιρετική επικίνδυνη όταν επεξεργαστεί από το συκώτι και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα νευρά, τύφλωση, ακόμη και θάνατο. Η δεύτερη τώρα προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.

Όταν το συκώτι έχει να επεξεργαστεί και τα δύο, δίνει προτεραιότητα στην αιθανόλη (την οποία περιέχει η μπύρα), για αυτό και οι γιατροί «φόρτωσαν» τον 48χρονο με μπύρα, προκειμένου να έχουν χρόνο να αφαιρέσουν την μεθανόλη, μέσω αιμοκάθαρσης και ούρησης.