Σαντιό Μανέ: Γιατί να θέλω 10 Ferraris, 20 διαμαντένια ρολόγια ή δύο αεροπλάνα;

Μακριά από το star system της “ποδοσφαιρικής κοινωνίας”, έχοντας αποφασίσει να ζει “ρομαντικά” μέσα στο modern football και χωρίς να έχει ξεχάσει από που ξεκίνησε, ο Μανέ κάνει την διαφορά. Όπως και ο συμπαίκτης του στην Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σάλαχ, έτσι και ο Μανέ έχει δαπανήσει αρκετά μεγάλα ποσά, για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, στην Σενεγάλη, εκεί που μεγάλωσε και ο ίδιος. Η παρακάτω απάντηση του, όσον αφορά το φιλανθρωπικό του έργο, ήταν κάτι παραπάνω από αποστομωτική:

«Γιατί να θέλω 10 Ferraris, 20 διαμαντένια ρολόγια ή δύο αεροπλάνα; Τι θα προσφέρουν σε εμένα και στον κόσμο αυτά τα αντικείμενα;

Ήμουν πεινασμένος και έπρεπε να δουλέψω στους αγρούς. Επιβίωσα από δύσκολες στιγμές, έπαιξα ποδόσφαιρο με γυμνά πόδια, μου έλειπε η εκπαίδευση και αρκετά ακόμα πράγματα, όμως σήμερα με αυτά που κερδίζω χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους μου.

Έχτισα σχολεία, ένα στάδιο, ενώ παρέχουμε ρούχα, παπούτσια, φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από εξαιρετική φτώχεια. Επιπλέον, δίνω 70 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανθρώπους σε μία φτωχή επαρχία της Σενεγάλης ώστε να συμβάλλω στη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης. Δεν έχω ανάγκη να επιδεικνύω υπερπολυτελή αμάξια και σπίτια, ταξίδια, ακόμα και αεροπλάνα. Προτιμώ οι δικοί μου άνθρωποι να κερδίσουν λίγα από αυτά που μου έχει δώσει η ζωή».