Ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία εις βάρος Έλληνα μετανάστη

ratsistikh epithesh sth germania eis varos ellhna metanasth

Και τώρα σειρά έχουν οι Έλληνες μετανάστες «Ξένοι, τι θέλετε εδώ;» Επίθεση και τραυματισμός σε εργάτη-μετανάστη ελληνικής καταγωγής. Διότι ο ρατσισμός δεν κάνει διακρίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης -γύρω στις 3:30 μ.μ.- σε συνοικία της πόλης του Μαγδεμβούργου, ένας ένοπλος ακροδεξιός Γερμανός επιτέθηκε σε δύο εργάτες. Οι δύο υπάλληλοι παρέδιδαν έπιπλα σε διαμέρισμα και όταν τελείωσαν και ετοιμάζονταν να φύγουν, δέχτηκαν επίθεση από έναν γείτονα γερμανικής καταγωγής.

Ο 63χρονος Γερμανός, φωνάζοντας «Ξένοι, τι θέλετε εδώ;» επιτέθηκε και τραυμάτισε τον έναν εργάτη ελληνικής καταγωγής, Σωκράτη Τσιοναρά την ώρα που αυτός ξεφόρτωνε έπιπλα, ενώ στη συνέχεια απείλησε με όπλο και τον οδηγό του φορτηγού.

Τέλος επιτέθηκε και στον οδηγό του φορτηγού και αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, με τον 63χρονο να παραδίνεται λίγη ώρα αργότερα.

Ο δράστης και η σύζυγός του ήταν βαριά μεθυσμένοι. Οι αξιωματικοί έψαξαν την οικογενειακή τους κατοικία και βρήκαν ένα όπλο πίεσης αερίου. Η αστυνομία ήδη έχει ξεκινήσει τις έρευνες όσον αφορά τα κίνητρα του.

Για τον Σωκράτη Τσιοναρά, αυτή η εμπειρία ήταν ένα πραγματικό σοκ, αφού υπέστη ρήξη στο κεφάλι από χτύπημα του δράστη με τη χειρολαβή του όπλου. “Νόμιζα ότι ήταν έτοιμος να πυροβολήσει, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο κ. Τσιοναράς.

ellines metanastes sthn germania
Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία αυξήθηκαν περίπου 100.000 την τελευταία οκταετία!

Εκείνο που πρέπει να κατανοήσει επιτέλους η κοινωνία μας

…είναι ότι το ρατσιστικό μίσος ξεκινά στην αρχή με επιχειρήματα «εμείς όταν πηγαίνουμε μετανάστες πάμε νόμιμα», ή «εμείς όταν πηγαίνουμε μετανάστες είμαστε νομοταγείς» και μετά τελειώνει με φονικές επιθέσεις ανεξαρτήτως αν είσαι νόμιμος, αν είσαι νομοταγής και αν ανήκεις κι εσύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο για το επιχείρημα ότι στην Μόρια οι πρόσφυγες είναι επιθετικοί ή ανυπάκουοι προτείνουμε μία υπόθεση εργασίας:

metanastes moria

Είναι κάποιος/α που θεωρεί ότι αν πετάξεις 20.000 ανθρώπους και τους βάλεις να ζήσουν μέσα στο χειμώνα σε συνθήκες σαν αυτές στη Μόρια, χωρίς ζέστη, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό της προκοπής, σε πλαστικές σκηνές και χάρτινα “σπίτια”, μέσα στις λάσπες, χωρίς γιατρούς κ.λπ. κ.λπ. .Αν δηλαδή ανακατέψεις 20.000 ανθρώπους, οικογένειες, άντρες, γυναίκες, μωρά, γέρους, ανήλικους, καλούς, κακούς, από κάθε φυλή της γης, σε μια έκταση, το πολύ 10 φορές σαν την πλατεία Συντάγματος , είναι κανείς που θεωρεί ότι το αποτέλεσμα θα ήταν μια κοινωνία “αγγελικά πλασμένη” και ότι ο λόγος που το ΚΥΤ της Μόριας έχει εξελιχθεί έτσι, είναι γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι “απολίτιστοι” και “αλλόθρησκοι”; Είναι δηλαδή κάποιος που πιστεύει ότι με 20.000 Έλληνες στις ίδιες συνθήκες, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά;