Ουρά για… μπάφο στην Ολλανδία πριν το κλείσιμο των μαγαζιών λόγω κορωνοϊού! (vids)

oura-gia-bafo-sthn-ollandia-logo-coronoiou

Την ημέρα της Κυριακής (15/3/2020), η Ολλανδία ανακοίνωσε οκτώ νέους θανάτους από τον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών πλέον ν’ ανέρχεται στους 20.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 176 και πλέον ανέρχεται στα 1.135.

Έτσι, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρων που θα έχουν ισχύ από σήμερα Δευτέρα (16/3) κι αυτό περιλαμβάνει κλείσιμο σχολείων, καφέ, coffee shops και εστιατόρια.

“Ίσως για τους επόμενους δύο μήνες δεν είμαστε σε θέση ν’αγοράσουμε χόρτο, γι ‘αυτό θα ήταν καλή φάση να έχουμε τουλάχιστον κάποιο στο σπίτι”, δηλώνει ένας αγοραστής έξω από το “The Coffee Point” της Χάγης.

“Ένας φίλος μου τηλεφώνησε πριν από πέντε λεπτά γιατί είδε τη συνέντευξη τύπου! Ένας καλός φίλος!!”, δήλωσε ένας άλλος αγοραστής.

Οι ουρές δημιουργήθηκαν λίγα λεπτά μετά την τηλεοπτική διάσκεψη τύπου που έδωσαν οι Ολλανδοί Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, αφού ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων μαζί με όλα τα σχολεία της χώρας.

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε όλη τη χώρα, αφού σε φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα, φαίνονται μεγάλες ουρές έξω από τα coffee shop, ιδιαίτερα σ’ αυτά της πρωτεύουσας του Άμστερνταμ αλλά και σ’αυτά της ιστορικής πανεπιστημιακής πόλης της Ουτρέχτης.

Για του λόγου το αληθές δείτε τα παρακάτω βίντεο…