Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας και δηλώνει συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου

o thanasis syropoulos zhta thn voitheia mas

Ιδιαίτερα συγκινημένος από την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για να υποβληθεί σε επέμβαση, δήλωσε στο Kavala Web News, το μεσημέρι της Παρασκευής (31/1), ο συμπολίτης μας, Θανάσης Συρόπουλος.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Όχι μόνο από την Καβάλα και την Ελλάδα, αλλά μέχρι και από Αμερική με έχουν πάρει Έλληνες που έχουν δει τα σχετικά δημοσιεύματα για το πρόβλημα που έχω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Συρόπουλος.

«Από το 2012 πηγαίνω σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν μου έχουν δώσει χαρτί που να πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια επέμβαση, μόνο προφορικά, μου λένε ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα, αλλά μόνο στο εξωτερικό»

Αναφορικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ο κ. Συρόπουλος επισήμανε:

«Στην Ελλάδα μου έχουν πει ότι έχω αρτηριοφλεβική δυσπλασία σπλαχνικού κρανίου, ενώ στο εξωτερικό μου έχουν πει ότι είναι όγκος μαλακών μορίων. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα, που όμως μοιάζουν, οπότε μπορεί να μπερδευτεί ο κάθε γιατρός που δεν είναι εξειδικευμένος. Από το 2012 που εμφανίστηκε το πρόβλημα εξελίχθηκε στην κατάσταση που είναι σήμερα. Από τότε πηγαίνω σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Δεν μου έχουν δώσει χαρτί που να πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια επέμβαση, μόνο προφορικά, μου λένε ότι δεν γίνεται στην Ελλάδα, αλλά μόνο στο εξωτερικό όπου χρειάζονται πολλά όμως χρήματα. Έχω ψαχτεί και στην Αμερική που έχουν το ίδιο ακριβώς τμήμα με αυτό της Γερμανίας (εκεί θα μεταβεί ο κ. Συρόπουλος στις 8 Μαρτίου) και στοιχίζει 300.000 ευρώ. Οπότε επέλεξα με τη βοήθεια του γιατρού μου από τον «Ευαγγελισμό» να απευθυνθώ σε αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία για να κατεβεί το κόστος, περίπου στις 40.000 ευρώ».

«Εγώ δεν ζήτησα χρήματα, γι’ αυτό και δεν έβγαλα λογαριασμό, γιατί ήθελα καταρχάς να πιέσω λίγο τους αιρετούς της Καβάλας, τους βουλευτές μας και το υπουργείο, διότι θεωρώ ότι αν αυτό δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία μου, τότε ποιο είναι;»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Συρόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι:

«Εγώ δεν ζήτησα χρήματα, γι’ αυτό και δεν έβγαλα λογαριασμό, γιατί ήθελα καταρχάς να πιέσω λίγο τους αιρετούς της Καβάλας, τους βουλευτές μας και το υπουργείο, διότι θεωρώ ότι αν αυτό δεν είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα για την υγεία μου, τότε ποιο είναι; Τώρα υπάρχει λογαριασμός με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΠΝΟΗ» και τους ευχαριστώ. Μου απέρριψαν την αίτηση για την αμοιβή των γιατρών, γιατί λένε ότι δεν είναι επείγον! Σε ελληνικό νοσοκομείο κανένας γιατρός δεν μου πιστοποιεί ότι δεν μπορώ να κάνω την επέμβαση. Ίσως δεν θέλουν να αναμειχθούν, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχω αποδεικτικά στοιχεία, μόνο προφορικά. Οπότε εκεί μάλλον «πατάει» και ο ΕΟΠΥΥ».

«Έχω μπει τρεις φορές στο χειρουργείο και τρεις φορές με έβγαλαν, διότι και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι για την πάθηση…»

Αναφορικά με τα προβλήματα που του δημιουργεί η ίδια η πάθηση ο Θανάσης Συρόπουλος επισήμανε:

«Η καθημερινότητα μου είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούσα να δουλέψω και να μην είμαι άνεργος. Ήμουν αρτεργάτης είχα και δικό μου μαγαζί, αλλά η νύχτα είναι δύσκολη. Πρηζόμουν, υπήρχε πόνος και επειδή έπρεπε να πηγαινοέρχομαι στα νοσοκομεία, δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να σε έχει στη δουλειά, οπότε έπρεπε να σταματήσω για να δω την υγεία μου. Έχω κάνει έναν εμβολισμό το καλοκαίρι στον Ευαγγελισμό, οπότε έμεινα και πάλι άνεργος για να δω πως θα πάει η κατάστασή μου. Έχω μπει τρεις φορές στο χειρουργείο και τρεις φορές με έβγαλαν διότι και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είναι εξειδικευμένοι για την πάθηση, δεν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία».

Στο 30% μόλις η πιθανότητα επιτυχίας της επέμβασης ακόμη κι αν αυτή γίνει στο εξωτερικό!

Ο κ. Συρόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη η θνησιμότητα που έχει αυτή η επέμβαση.

«Με έβαλαν να υπογράψω πριν τις επεμβάσεις, οι οποίες αν γίνονταν θα είχαν ποσοστό επιτυχίας μόλις 30% και 70% πιθανότητες να πεθάνω. Εγώ το υπέγραψα όμως, δεν γινόταν διαφορετικά! Και στο εξωτερικό να κάνω αυτή την επέμβαση τα ποσοστά δεν ανατρέπονται! Αν το έκανα πριν 4 χρόνια μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι απεικονίσεις που έχω δεν δείχνουν αν έχει προχωρήσει κι άλλο στο εσωτερικό του κρανίου μου το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο εξωτερικό, αλλά όλα αυτά συνδέονται και με το εσωτερικό», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Συρόπουλος.

Θυμίζουμε την υπόθεση του κύριου Θανάση Συρόπουλου:

Thanasis Syropoulos

Από τον κ. Θανάση Συρόπουλο (φωτογραφία) λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:

Ονομάζομαι Θανάσης Συρόπουλος. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1974. Κατοικώ στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 136.

Είμαι παντρεμένος με τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων σπουδάζουν.

Από την αποφοίτηση μου από 6ο Λύκειο Καβάλας και μετά εργάστηκα ως αρτεργάτης. Για διάστημα 5 ετών περίπου είχα δική μου επιχείρηση ίδιου αντικειμένου.

Την Άνοιξη του 2012 παρουσιάστηκε στο πρόσωπο μου ένας αρχικά μικρός όγκος. Απευθύνθηκα στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Μετά από αναμονή περίπου 4 ετών έκανα στο ίδιο νοσοκομείο τη θεραπεία του εμβολισμού.

Δυστυχώς ο εμβολισμός χειροτέρεψε την κατάσταση μου με αποτέλεσμα ο όγκος να μεγαλώσει και να απλωθεί στο μισό του προσώπου μου (αριστερή πλευρά). Αμέσως μετά απευθύνθηκα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης (2017).

Εκεί μου είπαν προφορικά ότι χειρουργική επέμβαση δεν μπορούν να κάνουν. Μου εξήγησαν ότι δεν έχουν και τη γνώση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την ίδια χρονιά επισκέφθηκα αρκετούς ιδιώτες γναθοχειρουργούς (ακόμη και στρατιωτικούς) που κι αυτοί προφορικά μου απάντησαν ότι η επέμβαση που πρέπει να γίνει στο πρόσωπο μου δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Από το 2018 έως και σήμερα απευθύνθηκα στο τμήμα γναθοχειρουργικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα. Εισήχθηκα τρεις φορές στο χειρουργείο για την επέμβαση. Και τις τρεις φορές η επέμβαση τελικά ακυρώθηκε γιατί όπως μου είπε ο καθηγητής Χρήστος Περισανίδης δεν είχε στη διάθεση του τα κατάλληλα μέσα.

Η επέμβαση, μου είπε, ότι είναι επικίνδυνη για τη ζωή μου λόγω πιθανής αιμορραγίας που δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Μου χορήγησε πιστοποιητικό νοσηλείας στο οποίο ρητά αναφέρει ότι χρήζω επέμβασης η οποία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Με τη βοήθεια του πρώτη φορά στο τέλος του 2019, απευθύνθηκα στο νοσοκομείο της πόλης Eberswalde (κοντά στο Βερολίνο). Εκεί με εξέτασαν και δέχθηκαν να με υποβάλλουν στην απαραίτητη χειρουργική επέμβαση. Το κόστος -με ενημέρωσαν γραπτώς- ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ στον οποίο κατέθεσα τα έγγραφα μου με ενημέρωσε ότι καλύπτει μόνο τα επιπλέον 7.000 ευρώ περίπου, κόστος νοσηλίων. Δεν καλύπτει τις αμοιβές των 5 ειδικών γιατρών που θα εμπλακούν στην χειρουργική επέμβαση. Από τότε μέχρι και σήμερα προσπαθώ να βρω τα χρήματα για την επέμβαση αφού αδυνατώ να καλύψω το ποσό. Στο μεταξύ είμαι άνεργος. Η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω την δουλειά που έκανα.

Ζητώ βοήθεια από τους συμπολίτες μου. Ζητώ ακόμη και παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να δεχθεί να καλύψει το σύνολο της δαπάνης της χειρουργικής επέμβασης.

Απευθύνομαι στους επώνυμους και ανώνυμους Καβαλιώτες και σε όποιον άλλο μπορεί να με βοηθήσει. Σημειώνω ότι υποχρεώθηκα να κλείσω ραντεβού στο Νοσοκομείο της Γερμανίας για τις 8 Μαρτίου κι ως τότε πρέπει να βρω τα χρήματα.

Θανάσης Συρόπουλος (τηλ επικοινωνίας 2513007115)