Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει αύξηση, αλλά μείωση της εγκληματικότητας»

Σε ένα παράλληλο σύμπαν πρέπει να ζει μάλλον ο υπουργός δημοσίας τάξης, μετά τα λεγόμενα του σχετικά με τα πρόσφατα εγκλήματα που έχουν σοκάρει τη κοινή γνώμη.

«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον Covid, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του ’21 σε σχέση με ’20 υπάρχει μείωση 10%-40%», είπε και πρόσθεσε:

«Η βαρβαρότη στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο, όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τούς αναζητεί η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν, ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας, δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το ’18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα! Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ, αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται».

ΘΛΙΨΗC ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ