Θα μας αφήσουν να πάμε Πάσχα στο χωριό; Τι λένε οι ειδικοί

«Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες» ήταν οι δηλώσεις του Γκ. Μαγιορκίνη και οπότε καταλαβαίνουμε όλοι προς τα που πάει το πράμα..

Τι λένε οι ειδικοί 

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για το Πάσχα τόνισε ότι η απάντηση στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό.

 

«Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε». Από την πλευρά του ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης που έθεσε ως προτεραιότητα σήμερα να βγει ο κόσμος σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι ««Αν μπορούμε να κρατήσουμε το μήνυμα, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε το Πάσχα να πάμε στα χωριά μας. Είδα χτες ότι σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας γίνονταν rapid tests και δημιουργήθηκε συνωστισμός. Είναι λάθος μήνυμα αυτό. Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο στο τι προσπαθούμε να πετύχουμε».

 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε για το Πάσχα ότι δεν θα είμαστε όπως πέρυσι, κλεισμένοι σε ένα σπίτι. «Θα είμαστε με μάσκες και αποστάσεις» τόνισε και άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιτραπούν οι γιορτές στο χωριό, εάν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί και εάν οι συνθήκες και τα νούμερα το επιτρέψουν.

 

Πιο απαισιόδοξος ωστόσο εμφανίστηκε ο ιατρός και ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί τόνισε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες στιγμές της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς «είμαστε στη κορύφωση τους επιδημιολογικού κύματος».

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε δε ότι έχει επικρατήσει πανικός που οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις, όπως αυτή να ανοίξουμε δραστηριότητες σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Επιδοκίμασε δε, την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη. Προειδοποίησε μάλιστα, πως αν τώρα προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων, την εβδομάδα των Παθών θα έχουμε την κορύφωση των θανάτων, καθώς τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Με πληροφορίες από lifo.gr