Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας

Κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο νέος βομβαρδισμός μετέτρεψε την απειλή του Νετανιάχου σε «απάντηση» στην επίθεση της Χαμάς. Αργά το απόγευμα της Τρίτης, οι Ισραηλινοί κατεδάφισαν μια πολυκατοικία 13 ορόφων και οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή μία ώρα πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με αναφορές από την Εθνική Τηλεόραση του Ισραήλ, παρά τις αναφορές ότι η πολυκατοικία που κατέρρευσε χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για «μαχητές της Χαμάς», ο στρατός δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τον λόγο για τη στόχευση του κτιρίου.

Οι μαχητές της Χαμάς «ανταποκρίθηκαν» στην ισραηλινή απεργία εκτοξεύοντας ρουκέτες, οι οποίοι περιελάμβαναν επίθεση σε λεωφορείο στα νότια προάστια του Τελ Αβίβ, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Οι σειρήνες ακούστηκαν σήμερα στο Τελ Αβίβ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, απαγορεύονται όλες οι πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο “Ben Gurion”.

Στη Γάζα, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών, σκοτώθηκαν την Τρίτη το βράδυ και 203 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Στο Ισραήλ, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε απεργίες στο Τελ Αβίβ, το Ashkelon και το Lod, και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικούς αξιωματούχους.

https://www.youtube.com/watch?v=M_dZDwz9QLs