12 χρόνια Breaking Bad: 8 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη σειρά

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια έσκασε στις οθόνες μας ο Heisenberg, και αν και στη αρχή τα νούμερα της σειράς βρίσκονταν σε χαμηλές πτήσεις, ο καθηγητής και η παρέα του σίγουρα άλλαξαν όλο το game.

Ως φόρο τιμής και ως πιστοί fans, σας παρουσιάζουμε 10 facts που σίγουρα δεν γνώριζες γύρω από τη σειρά

1. Ο Walter White ήταν αληθινός

Υπάρχουν πολλές φήμες πως το πρόσωπο που στηρίχτηκε η μυθοπλασία γύρω από τον Heisenberg ήταν ο William Duncan. Ο Γουίλιαμ, Χημικός στο επάγγελμα, εκτός από τη δουλειά του ως διδάκτορας είχε στήσει και μία μικρή μπίζνα στην οποία έφτιαχνε ναρκωτικά και μετά τα πουλούσε στους μαθητές του. Ο ίδιος μάλιστα είχε στήσει δικό του meth lab, ενώ τα κέρδη του ήταν τεράστια.

2. Ο Heisenberg υπήρξε υπαρκτό πρόσωπο

Κορυφαίος φυσικός του 20ού αιώνα με βραβείο Νόμπελ, ο Heisenberg ενέπνευσε τον Walter για να κατασκευάσει τη δική του αυτοκρατορία ναρκωτικών.

3. Το crib του Heisenberg

Στην πραγματικότητα στο σπίτι του White μένει από το 1973 η κυρία Fran. Μάλιστα λέει ότι αρχικά στον Vince Gilligan δεν άρεσε η πισίνα και ήθελε να την καλύψει. Παραδέχεται ότι δεν την ενοχλεί που πολλά αυτοκίνητα κάθε μέρα σταματάνε μπροστά από το σπίτι της.

4. Το μυστήριο με τον κώδικα του White

Οι συντεταγμένες που ο Walter White έκρυψε στο λόττο (N 34, 59′, 20″, W 106, 36′, 52) τελικά δεν οδηγούν ούτε στα ναρκωτικά, ούτε στα εκατομμύρια. Είναι ο δρόμος για τα Q Studios, εκεί που γυρίστηκε το Breaking Bad.

5. Ο… δολοφόνος Bryan Cranston

Ο Bryan Cranston που υποδύεται τον Walter Whiter παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι κάποτε ήταν ύποπτος δολοφονίας. «Δούλευα με τον αδερφό μου σε ένα εστιατόριο και είχαμε έναν σεφ που ήταν πολύ κακός. Όλη μέρα μας φώναζε, ότι και να κάναμε. Μια μέρα τον βρήκαν δολοφονημένο και ήρθε η αστυνομία. Το κακό ήταν ότι εκείνες της μέρες είχαμε παραιτηθεί με τον αδερφό μου από τη δουλειά για να γυρίσουμε την Αμερική με τις μηχανές μας. Μας θεωρούσαν ύποπτους για λίγο διάστημα».

6. Τα ξαδέρφια Salamanca ήταν όντως gangsters

Τα δύο ξαδέρφια που θέλουν να σκοτώσουν τον White, στην πραγματικότητα είναι αδέρφια, οι  Daniel and Luis Moncado. Ωστόσο δεν είναι καλά παιδιά, καθώς παλιότερα ήταν σε συμμορίες και έχουν κάνει φυλακή.

7. Το Νέο Μεξικό στηρίζει το Breaking Bad

Μπορεί πολλές πόλεις να μην ήθελαν να γυριστεί τα μέρη του το «Breaking Bad» γιατί θα θεωρούσαν ότι η βία και τα ναρκωτικά θα χάλαγε την εικόνα τους, αλλά αυτό δεν ισχύει για το Αλμπουκέρκι. Άλλωστε εξαιτίας της σειράς εκτοξεύτηκε ο τουρισμός στην περιοχή. Και φαντάσου ότι αρχικά το σχέδιο ήταν το BB να γυριστεί στη Καλιφόρνια.

8. Το Breaking Bad εκτόξευσε τη τιμή της meth

Από το 2008 όταν και προβλήθηκε ο πρώτος κύκλος της σειράς, πολλοί έμποροι ναρκωτικών επιχείρησαν να κάνουν μπλε τη meth τους, προκειμένου να πιστεύουν οι πελάτες τους ότι είναι τόσο καλή όσο του Heisenberg. Αυτό τελικά δεν συνέβη, αλλά η τιμή της μπλε meth εκτοξεύτηκε.

Πληροφορίες από provocateur.gr