Κάμερες στα σπίτια εργαζομένων τοποθετεί εταιρία για να εποπτεύει την τηλεργασία

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε το Vice και ο δημοσιογράφος Κώστας Κουκουμάκας. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος η εταιρία Teleperformance Greece που ενημέρωσε πρόσφατα τους εργαζόμενους της για τηλεργασία, συμπλήρωσε πως θα στείλει σε κάθε εργαζόμενο από μια webcam για να ελέγχουν αν θα δουλεύει όλη την ώρα..

«Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε», έγραφε το εταιρικό μήνυμα στα αγγλικά.

Το πράγμα χειροτερεύει μιας και το μήνυμα υποδεικνύει στους εργαζομένους και τι θα έχουν πάνω στο γραφείο τους. Αναφέρεται ότι «ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί για το ωράριο εργασίας και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», αλλά και η πολιτική Clean Desk που ορίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν τίποτα πάνω στα γραφεία τους, πέραν από ένα μπουκαλάκι με νερό.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν για τους agents που εργάζονται στο σπίτι, θα σας αποσταλεί μια webcam τις επόμενες μέρες. Ο σκοπός αυτού δεν είναι η κατασκοπία, αλλά απλώς να εξασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των πελατών μας θα παραμείνουν ασφαλή, όσο θα τα χειρίζεστε. Θα είναι συνδεδεμένη (σσ: η κάμερα) για όση ώρα είστε ενεργοί και φυσικά θα κλείνει όταν η βάρδιά σας τελειώνει».  Μάλιστα, το απόσπασμα ξεκινάει με τη φράση, «first, remember – this is business as usual». Αυτή είναι η συνέχεια του μέιλ..