Η ιστορία πίσω από το αστείο κούρεμα του Ρονάλντο στο Μουντιάλ του 2002

Tο εντυπωσιακό και αστείο κούρεμα του Ρονάλντο, το θυμόμαστε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Κορέας / Ιαπωνία το 2002. Πριν από το τουρνουά, ο επιθετικός της Βραζιλίας αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του, αλλά για κάποιο λόγο άφησε μία μπροστινή παράξενη ημικυκλική τούφα μαλλιών. Πιο παλιά, είχε εξήγησε ότι η ασυνήθιστη του εμφάνιση ήταν μια τακτική “αποπροσανατολισμού”, για να σταματήσει ο κόσμος και τα μέσα να μιλάνε για έναν τραυματισμό που είχε υποστεί ο ίδιος, στην βουβωνική χώρα.

Ωστόσο, έχει πει στο Deporte Interactivo ότι ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Cascão, από μια δημοφιλής βραζιλιάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων Turma da Mônica, ήταν η πραγματική έμπνευση πίσω από το διάσημο κούρεμα του.

Ο Ρονάλντο ήταν (και είναι) ήρωας στην Βραζιλία. Εκείνη την χρονιά, σκόραρε οκτώ γκολ στο τουρνουά και βοήθησε τη Βραζιλία να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια για πέμπτη φορά. Χιλιάδες παιδιά στη Βραζιλία ζήτησαν από τις μαμάδες τους να κόψουν τα μαλλιά τους με τον ίδιο τρόπο όπως ο Ρόναλντο. Ο ίδιος θυμάται να βλέπει παιδιά στο δρόμο, να έχουν το ίδιο κούρεμα με το δικό του. «Κάθε φορά που έβλεπα ένα παιδί με αυτό το κούρεμα, αισθανόμουν λίγο απογοητευμένος. Αυτό δεν ήθελα – δεν ήθελα να επηρεάσω τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο», εξήγησε.

Εκείνη την εποχή, η μαμά του Ρονάλντο, Σόνια Ναζάριο, παραδέχτηκε ότι προτιμούσε το γιο της να έχει ένα πιο συνηθισμένο χτένισμα: «Είναι πολύ άσχημο το κούρεμα. Θα φαινόταν πολύ καλύτερο αν τα ξύριζε όλα», είπε σε συνέντευξή της στο La Nación και πρόσθεσε ότι ο γιος του Ρονάλντο, ο οποίος ήταν μόλις δύο χρονών τότε, δεν αναγνώρισε τον πατέρα του όταν επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν ήξερε ποιος ήταν, τον κοίταξε και δεν μπορούσε, να αναγνωρίσει τον πατέρα του. Και έτσι ο Ρονάλντο σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να ξυρίσει μια και καλή την τούφα.»