Η αξέχαστη κόντρα του Eric Cantona με την Κωνσταντινούπολη – ακόμα και με την αστυνομία της!

eric cantona

Είναι 1993, και ο θρύλος Eric Cantona έχει ήδη οδηγήσει τη Manchester United σε παγκόσμια φήμη μαζί με τον Sir Alex Ferguson. Παρ’όλη τη βασιλεία των <<Κόκκινων Διάβολων>> στο πεδίο τους, το Champions League της ίδιας χρονιάς έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Πρώτος αγώνας και αντιμετωπίζουν την Galatasaray!

Μία απογοητευτική ισοπαλία 3 -3 αφήνει όλο το βάρος του πιθανού αποκλεισμού στο επόμενο ματς που θα αποδειχθεί μοναδικό.

eric cantona galatasarayΚωνσταντινούπολη και ο αγώνας λήγει χωρίς κανέναν πανηγυρισμό. Το αποτέλεσμα 0 – 0 και ο Γάλλος striker δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την έκβαση του ματς.

eric cantona galatasaray

Παίρνοντας μια κόκκινη κάρτα το ποτήρι για τον Cantona ξεχειλίζει. Έχει ήδη φορτώσει με τις καθυστερήσεις των Τούρκων στο γήπεδο, που έχει πάρει φωτιά και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια αντιδρά στην αδικία που αρνείται να δεχθεί σιωπηλά. Συγκεκριμένα ο Roy Keane αναφέρει το γεγονός στο βιβλίο του, αφού ήταν αδύνατο να ξεχαστεί. Ο Eric ήρθε σε ρήξη ακόμα και με την αστυνομία του γηπέδου!

eric cantona galatasarayeric cantona galatasarayΦωνές και απειλές ακολούθησαν με τον Cantona να μην μπορεί να πιστέψει πως ένας αστυνομικός του επιτέθηκε με γκλοπ. << Συνήθως δεν κάνω ποτέ πίσω σε έναν καυγά,όμως σε αυτόν δεν θα έλεγα ποτέ ναι! Yπήρχαν χιλιάδες Τούρκοι εκεί έξω!>> γράφει χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός Κeane. O Cantona όμως δεν μάσησε και εξαγριωμένος ορκιζόταν πως ο αστυνομικός δεν θα του ξέφευγε ,αλλά αντιθέτως θα τον έβρισκε και θα τον σκότωνε!

eric cantona galatasaray

Η δήλωση αυτή σόκαρε προερχόμενη απο έναν τύπο σαν τον Eric που είναι γνωστός για τις πράξεις του και όχι για αερολογίες.

<<Με χτύπησε από πίσω κι ύστερα εξαφανίστηκε. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν λήψεις από τις κάμερες για το σκηνικό, έχουν “εξαφανιστεί” τα πάντα όμως. Βολικό έτσι; Αν ήταν ένας απλός φίλαθλος κι όχι αστυνομικός ίσως να είχα αντιδράσει διαφορετικά. Ένας αστυνομικός όμως; Εξαφανίστηκε,εξαφανίστηκε σαν ένα δειλό ανθρωπάκι!>> λέει ο Cantona στην συνυνέντευξη του με τον James O’Brien και επιβεβαιώνει όσα έχουν γραφτεί στο βιβλίο του Keane.

Kάπως έτσι ο Εric Cantona εκείνο το βράδυ γράφει ιστορία, βάζοντας τα με όσους στάθηκαν στο δρόμο του : ακόμα και με την Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης.

eric cantona galatasaray

Fun fact του γεγονότος: Ο Roy Keane που το όνομά του είναι ισοδύναμο με τον μεγαλύτερο τσαμπουκά των γηπέδων, είναι ο ίδιος που μπήκε στην μέση για να ηρεμήσει τον Cantona. Η ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο.