Γιώργος Πρίντεζης: Ήρωες είναι αυτοί που ζουν σε 40-50 τ.μ. με 2-3 παιδιά! (vid)

giwrgos printezis hrwes einai aytoi pou zoun se 40 50 tm me 2 3 paidia

Ο Γιώργος Πρίντεζης εμφανίστηκε ζωντανά στο δελτίο της ΕΡΤ να μιλήσει από το σπίτι του στη Σύρο για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που διανύουμε από τη σκοπιά ενός επαγγελματία παίκτη.

Όταν κλήθηκε να πει τη γνώμη του για το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί με κάποιον τρόπο φέτος η σεζόν της Ευρωλίγκα, απάντησε πως “το καλύτερο πράγμα είναι να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση αυτών που έχουν πραγματικό πρόβλημα” και αναφέρθηκε ειδικά στις ιταλικές και ισπανικές ομάδες.

“Πώς να παίξουν οι παίκτες, όταν βλέπουν κάτω από το σπίτι τους να περνάνε φορτηγά με τους νεκρούς;”

Σχολίασε ότι νιώθει λίγο άβολα να μιλάει για το δικό του μέλλον, όταν ο κόσμος αντιμετωπίζει τόσο οξυμένα προβλήματα, μεταξύ άλλων οι φίλοι του και οι κοντινοί του άνθρωποι. Και αυτούς ακριβώς σκέφτηκε όταν ρωτήθηκε σε ποιους πρέπει να αφιερωθεί ο πρώτος αγώνας.

“Τυχαίνει κι εμένα όλοι μου οι φίλοι και οι πολύ κοντινοί μου άνθρωποι να ζούνε σε μικρά διαμερίσματα με παιδιά μέσα. Και ένας από τους λόγους που δεν έχω στείλει αυτό το μήνυμα, stay home, που όλοι το έχουμε καταλάβει, είναι γιατί θα ήταν εν μέρει λίγο ειρωνικό. Υπάρχει κόσμος που το ζει πραγματικά και περνάει πάρα πολύ άσχημα, όταν έχει ένα, δύο και τρία παιδιά σε διαμέρισμα 40-50 τετραγωνικά. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες. Τους καταλαβαίνω απόλυτα και την προσπάθειά τους, όπως επίσης των νοσηλευτών και των γιατρών, και των ανθρώπων που δουλεύουν σε σούπερ-μάρκετ βέβαια, για να πηγαίνουμε εμείς να ψωνίζουμε κάθε μέρα. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, τους αξίζει σεβασμός και όχι απλά μια αφιέρωση στο πρώτο παιχνίδι”, σημείωσε.

“Δεν στέλνω μήνυμα “μένω σπίτι”, θα είναι κάπως ειρωνικό, γιατί εγώ έχω μεγάλο σπίτι. Ήρωες είναι αυτοί που με δύο και τρία παιδιά μένουν σε σπίτια 40 – 50 και 70 τετραγωνικών, αυτοί που δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ και στα νοσοκομεία.”

Δείτε το βίντεο με την δήλωση του:

 

*Από την Κατιούσα