Φωτογραφίες παιδιών πριν και μετά την υιοθεσία τους!

fwtografies-paidiwn-prin-kai-meta-tin-yiothesia-tous

Τα υιοθετημένα παιδιά αποτελούν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση παιδιών. Τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι ίδια με άλλα. Βρίσκονται σε ένα ίδρυμα από πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί η αγάπη και οι φροντίδα των ανθρώπων του ιδρύματος να είναι ξεχωριστή, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγκαλιά των γονιών τους.

Τα προαναφερθέντα παιδιά έχουν πολλά ερωτηματικά και μεγάλη ανασφάλεια. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση γιατί νιώθουν ότι ήταν ανεπιθύμητα από την βιολογική τους μητέρα-θεωρούν ότι οι ίδιοι ήταν ο λόγος που τα απέρριψαν και τα εγκατέλειψαν. Γι’αυτό λοιπόν επιζητούν και έχουν ανάγκη σε μεγαλύτερο βαθμό την αγάπη, την οποία και τελικά αξίζουν περισσότερο από τα άλλα παιδιά.

Έτσι, η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή τους είναι μία και συγκεκριμένη: Η στιγμή που θα υιοθετηθούν από κάποιους γονείς.

Το κομβικό αυτό γεγονός για την ζωή των παιδιών “περιγράφεται” στις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τα παιδιά πως ήταν πριν από την υιοθεσία, αλλά και πως ήταν μετά από αυτή. Σε κάποιες περιπτώσεις παιδιών, μία ενδεχόμενη υιοθεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγους μήνες, για κάποια άλλα όμως, μία υιοθεσία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μετά από χρόνια.

Όταν έρθει λοιπόν εκείνη η ώρα της υιοθεσίας, τα παιδιά βιώνουν μία μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία τους. Η συγκεκριμένη αλλαγή αποτυπώνεται κυρίως στον “καθρέφτη της ψυχής”, στα μάτια τους. Όπως γίνεται ολοφάνερο, δείτε την θλίψη στο βλέμμα τους πριν από την υιοθεσία, ενώ μετά από αυτή παρατηρήστε πώς φωτίζεται ολόκληρο το προσωπάκι τους.