Φθιώτιδα: Παντρεύτηκε πεθαμένο με την «ευλογία» του παπά

Άλλη μία παγκόσμια πρωτοπορία για τη χώρα και τον ελληνισμό μας.. Μία γυναίκα στη Φθιώτιδα κατάφερε πριν μερικά χρόνια να παντρευτεί έναν… πεθαμένο.

Η υπόθεση που είχε κάνει μεγάλο σάλο πριν 12 χρόνια ξαναέρχεται στο φως λόγω της εκδίκασης της.

Κατηγορούμενος τότε είχε βρεθεί ένας ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν ο συντάκτης του «πιστοποιητικού γάμου» της γυναίκας με τον πεθαμένο άνδρα.

Σήμερα, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει πλέον την ιδιότητα του ιερέα, καθώς καταδικάστηκε αμετάκλητα από το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας.

Ο ιερέας, σύμφωνα με το lamiareport.gr, φέρεται να εξέδωσε τον Ιανουάριο του 2008 – κατόπιν αιτήματος του αδερφού της «χήρας» – πιστοποιητικό ότι είχε τελεστεί νόμιμος γάμος στις 10-3-1978. Το ’78, όμως, ο γαμπρός είχε πεθάνει.

Η δικαιολογία του αιτούντος, που ενεργούσε ως πληρεξούσιος της αδερφής του, ήταν ότι εκ παραδρομής ο γάμος δεν είχε δηλωθεί και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οικογενειακή μερίδα. Η δήλωση έγινε… 30 χρόνια μετά.

Τελικώς, ο ιερέας ενημέρωσε το Ληξίαρχο Σπερχειάδας ότι το χαρτί που κατέθεσε εκεί ο αδερφός της «χήρας» ήταν πλαστό, ωστόσο καταδικάστηκε ο ίδιος για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, αφού ο ισχυρισμός του δεν έστεκε.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, που εκδίκασε την τελευταία υπόθεση, δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του πρώην ιερέα -ότι δεν συνέταξε δηλαδή εκείνος το επίμαχο χαρτί- και τον καταδίκασε σε 14 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή.