Έχασαν την σχολική τους εκδρομή και δώρισαν τα χρήματα στο νοσοκομείο της πόλης τους

Η πανδημία του covid-19 και η ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών από τα σχολεία της χώρας ήταν μία μεγάλη απογοήτευση. Όμως, τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω.

Εν μέσω καραντίνας συνέχισαν τις διαδικτυακές τους δράσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους και όταν πληροφορήθηκαν πως το νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχει ανάγκη από ειδικές ιατρικές μάσκες αποφάσισαν να προσφέρουν τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής τους στην αγορά 900 ιατρικών μασκών.

«Οταν τα παιδιά πήραν την απόφαση τους να προσφέρουν τα χρήματα του κουμπαρά τους στο νοσοκομείο συγκινηθήκαμε όλοι. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο του νοσοκομείου ο οποίος με χαρά δέχτηκε την προσφορά των παιδιών που ήταν γύρω στις 2.500 Ευρώ. Αγοράστηκαν 900 νοσοκομειακές μάσκες. Τα παιδιά αισθάνθηκαν υπερηφάνεια και ικανοποίηση.

Είναι μία σπουδαία πράξη γεμάτη συμβολισμό και ουσία που θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Συνάμα τα έφερε κοντά στην ιατρική κοινότητα και έδωσε το παράδειγμα σε όλη τη μαθητική κοινότητα του νησιού μας και όχι μόνο. Σκοπός είναι η συνολική εκπαίδευση των παιδιών και η ευαισθητοποίηση τους σε κοινωνικές δράσεις εν μέσω της υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι» δήλωσε ο υπεύθυνος καθηγητής των παιδιών  Παναγιώτης Τσαγκάρης.

Πηγή: enimerotiko