Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια για ανθρωποκτονία και 15 έτη για βιασμό στους κατηγορουμένους

dikh topaloudh isovia gia anthrwpoktonia kai 15 eth gia viasmo stous kathgoroumenous

Ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο, μετά την απόφαση της έδρας να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, «έδειξε», ουσιαστικά, τον δρόμο και για τις ποινές τους.

​Αφού, λοιπόν, εξετάστηκαν τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για ελαφρυντικά, το δικαστήριο τα απέρριψε ομόφωνα, με την εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται.

Η Εισαγγελέας προτείνοντας λίγο νωρίτερα τις ποινές σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Mάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε, κλείνοντας την αγόρευση της, «να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό».

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».