Ντιέγκο Μαραντόνα: Η θλιβερή ιστορία πίσω από τη σύλληψη του για ναρκωτικά (pics & vid)

Η πρώτη επίσημη σύνδεση του ονόματος Μαραντόνα με τις καταχρήσεις έγινε αφότου σε έναν έλεγχο ντόπινγκ, το δείγμα του εμφάνισε ίχνη κοκαΐνης. Ο ίδιος δεν παραδέχτηκε τίποτα, όμως οι επαφές του με την Καμόρα, την περίφημη μαφία της Ιταλίας ήταν γνωστές και έτσι οι φήμες δεν άργησαν να εξαπλωθούν.

Εκείνη την εποχή, δηλαδή το 1991, ο Ντιέγκο αγωνιζόταν για την Νάπολι. Παρ’όλο που οι επιδόσεις του έφεραν την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA και δύο Σκουντέτο, η ασυνέπειά του ως προς τις προπονήσεις είχε δημιουργήσει πολλή ένταση με την διοίκηση της ομάδας.

Πώς όμως ξεκίνησε η κατρακύλα του Ντιέγκο Μαραντόνα;

Η αρχή της ιστορίας του με την κοκαΐνη ήταν το 1984. Είχε θριαμβέυσει στο Κύπελλο της Ισπανίας μετά την μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα στα 22 του χρόνια αλλά αυτό δεν σήμαινε την λύση των προβλημάτων του. Η ποδοσφαιρική του πορεία εκτοξεύτηκε παίρνοντας μεταγραφή για την Νάπολι, με την νίκη στο Μουντιάλ το 1986 να αποδίδεται ουσιαστικά στο δικό του ταλέντο μα και με άλλες νίκες με τη Νάπολι. Ταυτόχρονα, αντιστρόφως ανάλογη πορεία είχε ο προσωπικός του αγώνας με τον εθισμό.

Η Καμόρα πατώντας στο πρόβλημά του, ήρθε σε επαφή μαζί του και έτσι βρήκε το κλειδί για να τον μεταχειρίζεται.

Σε αυτούς τους ρυθμούς τα χρόνια περνούσαν όταν πια το πρόβλημα πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε επήλθε και η ανάλογη μα σκληρή τιμωρία.

maradona menem
Αυτός που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση για να εμφανιστεί αδιάφθορος και ακριβοδίκαιος στην κοινή γνώμη, ήταν ο πρόεδος της χώρας και άλλοτε φίλος του Μαραντόνα, Κάρλος Μένεμ. Το όνομα του είχε αμαυρωθεί μετά από τις συνεχείς αποκαλύψεις για σκάνδαλα και διαφθορά.
Έτσι συμπέραναν τα Μ.Μ.Ε. ότι εξηγείται η παρουσία δημοσιογράφων κατά τη στιγμή σύλληψης του Ντιέγκο στο Καμπαλίτο. Το ίδιο συνέβη και κατά μία νέα έφοδο της αστυνομίας σε ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Ντιέγκο, στις 13 Μαΐου. Αυτήν τη φορά ήταν μαζί με δύο φίλους του, φτιαγμένοι, με 50 γραμμάρια κοκαΐνης μαζί τους. Στην είσοδο του ξενοδοχείου την είχαν στήσει και τότε δημοσιογράφοι και παπαράτσι.

Η ομοσπονδία όρισε για τον Μαραντόνα αποκλεισμό απο κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο για 15 μήνες. Για να διαχειριστεί τη ντροπή του, ο Ντιέγκο γύρισε στη γενέτειρα του, Αργεντινή.

maradona narkwtika

Το σκάνδαλο κλιμακώθηκε με την εύρεση μεγάλου ποσού κοκαΐνης στο σπίτι του γαμπρού του Μαραντόνα στο Μπουένος Άιρες και την επακόλουθη σύλληψη του ίδιου μερικές βδομάδες αργότερα. Πληγωμένος απο την έκπτωση του, ο Ντιέγκο μίλησε δημόσια για τη μάχη του με την εξάρτηση του. Γνωρίζοντας πως αυτό ήταν το τέλος της καριέρας του αλλά συνειδητοποιόντας οτι δεν χρειάζεται να είναι και το τέλος της ζωής του, εισάχθηκε πολλές φορές σε κλινικές απεξάρτησης μέχρι το 2007, ενώ οι φήμες ακόμα και για θάνατο απο τις ουσίες, οργίαζαν.

maradona narkwtika

Πλέον είναι στο κλείσιμο της 5ης δεκαετίας της ζωής του, και παρ’όλο που ακόμα αποτελεί εκκεντρική προσωπικότητα λόγω του δημόσιου του λόγου, έχει καταφέρει να αλλάξει σελίδα, μακριά απο τον εθισμό και τη μαφία.

Και μόνο αυτό είναι που έχει πραγματικά σημασία.