Αυστραλία: Πετούν από ελικόπτερα καρότα και γλυκοπατάτες στα ζώα που λιμοκτονούν! (pics & vid)

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των ζώων που γλίτωσαν από τις φωτιές αλλά πεθαίνουν από την πείνα, καθώς όλα έχουν γίνει στάχτη.

Οι αρχές της Νότιας Νέας Ουαλίας επιστράτευσαν ελικόπτερα που ξεκίνησαν επιχειρήσεις παροχής τροφίμων με ρίψεις από αέρος, πετώντας χιλιάδες κιλά καρότων και γλυκοπατάτας σε περιοχές με πληθυσμούς καγκουρό γουάλαμπι.

Οι επιχειρήσεις χορήγησης τροφίμων πραγματοποιούνται από το Εθνικό Πάρκο της Νέας Νότιας Ουαλίας και από την Υπηρεσία Άγριας Ζωής που ξεκίνησαν πρόσφατα την «Επιχείρηση Rock Wallaby» για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της διατροφής των ζώων που στις καμένες περιοχές αδυνατούν να τραφούν. Μέχρι στιγμής έχουν ρίξει πάνω από δύο τόνους λαχανικών στα ζώα και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.

australia petoun elikoptera karota kai glykopatates sta zwa pou limoktonoun

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Nότιας Νέας Ουαλίας Ματ Κίαν δήλωσε ότι ενώ πολλά ζώα κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις περιοχές με πυρκαγιές, έχουν μείνει χωρίς τροφή, καθώς η φωτιά αφάνισε τη βλάστηση γύρω από τον βραχώδη βιότοπό τους.

australia petoun elikoptera karota kai glykopatates sta zwa pou limoktonoun

Τα μικρά καγκουρό μπορούν να διασωθούν χάρη στην επιχείρηση, πρόσθεσε, ενώ ανέβασε στο τουίτερ του εικόνα με ζωάκι που έχει αρπάξει και απολαμβάνει το καρότο, σχολιάζοντας με χιούμορ: «Ένας ευχαριστημένος πελάτης».

australia petoun elikoptera karota kai glykopatates sta zwa pou limoktonoun

Ελικόπτερα και μικρά αεροπλάνα αποδεικνύονται σημαντικά μέσα για τη σωτηρία των ζώων, καθώς οι πυρκαγιές που μαίνονται έχουν αποδομήσει το οδικό σύστημα σε πολλές περιοχές.

Κάθε νέα εκτίμηση διαψεύδει την προηγούμενη, κάθε υπολογισμός αποδεικνύεται συντηρητικός σε σχέση με τον προηγούμενο.

Σε μία δραματική συγκυρία (;), μάλιστα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, επέλεξε τη φετινή θερινή περίοδο να συρρικνώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τη χρηματοδότηση της αντιπυρικής προστασίας της χώρας του. Και οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται τέσσερις μήνες τώρα στην Αυστραλία εξελίσσονται στον μεγαλύτερο εφιάλτη για ολόκληρο τον πλανήτη.

australia fires 2020

Οι έως τώρα απώλειες σε δασικές και ημι-δασικές εκτάσεις καλύπτουν περίπου δύο φορές την έκταση του Βελγίου, ή μία φορά την έκταση της Ιρλανδίας ή το ένα τρίτο της Ελλάδας!

Σε βιοποικιλότητα, έχουν αφανιστεί περί τα 1,25 δισεκατομμύρια ζώα, κυρίως θηλαστικά, πουλιά και ερπετά (είναι η τελευταία εκτίμηση του World Wildlife Fund Australia, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα βατράχια, τα έντομα και τα άλλα ασπόνδυλα).

Όσο για τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα του νερού και το κλίμα, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φανούν… Το σίγουρο είναι ότι δεν υπολογίζονται…