«Πως απέδρασα με το ελικόπτερο»: Ο Βασίλης Παλαιοκώστας «κυκλοφόρησε» βιβλίο και έγινε best seller(vids)

«Μία φυσιολογική Ζωή» ονόμασε το παρθενικό του βιβλίο ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο οποίο περιγράφει τη ζωή του, τη δράση του αλλά και τη χολιγουντιανή του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πριν από μερικούς μήνες ο περιβόητος ληστής έστειλε στο δικηγορικό σύλλογο ένα χειρόγραφο αυτό και ένα παλμικό αποτύπωμα του, ώστε να δείξει πως το βιβλίο του είναι αυθεντικό. Ο δικηγόρος έδωσε το χειρόγραφο σε εκδοτικό οίκο και έτσι γεννήθηκε το βιβλίο.

«Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα, ήταν πλεκτάνες – χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιοδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες» γράφει ο Βασίλης Παλαιοκώστας αρνούμενος πολλές κατηγορίες που του έχει προσάψει η ελληνική δικαιοσύνη.

Όσον αφορά την περιβόητη απόδραση συμπληρώνει:

«Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτηριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία».