Οι 7 πιο καμμένοι τρόποι με τους οποίους οι Αμερικάνοι πήγαν να δολοφονήσουν τον Φιντέλ Κάστρο

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια ο Φιντέλ Κάστρο, ο Κουβανός επαναστάτης-σύντροφος του Τσε Γκεβάρα, θα φύγει από αυτό το κόσμο από φυσικά αίτια. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ο Φιντέλ δέχτηκε όχι μία αλλά 638 απόπειρες δολοφονίας..

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τους 8 πιο καμμένους τρόπους που προσπάθησε η CIA να τον φάει:

1)H απόπειρα με το πούρο

Γνωστός για τη λατρεία του πούρου ο Φιντέλ, έδωσε στους Αμερικάνους την ιδέα να γεμίσουν ένα πούρο με δυναμίτιδα. Ωστόσο η προσωπική ασφάλεια ματαίωσε το σχέδιο, που μόνο ο αγαπητός πλανκτόν για να εκδικηθεί τον κύριο Καβούρη θα μπορούσε να είχε σκεφτεί..

2)Με σύριγγα γεμάτη με δηλητήριο

Την ημέρα της δολοφονίας του Κένεντι ένας απεσταλμένος πρακτοράκος της CIA στην Αβάνα ήθελε να τελειώσει τον Φιντέλ με μία σύριγγα που περιείχε δηλητήριο. Προφανώς έπαιξε άλλο ένα πακέτο για τους Αμερικάνους, γιατί guess what: o πράκτορας συνελήφθη.

3)Με οστρακοειδές δυναμίτη

Γνωστός ψαροντουφεκάς ο Φιντέλ έδωσε την ιδέα στους Αμερικάνους να φτιάξουν ένα τεχνητό δυναμίτη όστρακο ώστε να ανατινάξουν το ψηλό.. Άλλη μια φορά βέβαια τη γλίτωσε..

4)Με γυναίκα αράχνη

Γνωστός για τα τσιλιμπουρδίσματα του ο Κάστρο είχε τρελή αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Η CIA βρήκε κάποια που γούσταρε ο ψηλός, και της έδωσε δηλητηριώδη χάπια. Αυτά βέβαια έλιωσαν και το σχέδιο πήγε στράφι. Φήμες λένε ότι ο Κάστρο την είχε πάρει πρέφα και της έδωσε ένα πιστόλι για να του ρίξει στη καρδιά.. Αυτή βέβαια δε το έκανε..

5)Με φονικό τσάι

Η CIA καλλιεργούσε δηλητηριώδη βακτήρια με σκοπό να τα ρίξει στις πετσέτες και στο τσάι του Κάστρο. Πάλι τίποτα

6)Έκρηξη στο Παναμά

Το 2000 σε επίσκεψη του στο Παναμά, στο χώρο που θα μιλούσε, η CIA είχε φυτέψει 90 κιλά δυναμίτη όχι για να κάνει Πάσχα αλλά για να ”στείλει” τον Φιντέλ. ΠΑΛΙ ΠΑΚΕΤΟ.

7)Με μιλκ-σέικ

Ναι αυτό που διαβάζετε. Ευτυχώς ο μπούφος σερβιτόρος είχε καταφέρει μόνος του να χαλάσει το δηλητηριώδες χάπι με αποτέλεσμα ο Φιντέλ να τη γλιτώσει πάλι