Όχι, το περιστατικό με τον αυνανισμό στο ΑΠΘ δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο!

Κυκλοφόρησε η είδηση χτες πως φοιτητής στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ αυνανίστηκε και εκσπερμάτωσε σε νεαρή φοιτήτρια. Στην τηλεόραση (καμία έκπληξη βέβαια) δεν έμειναν μόνο στα cringe χαχανητά αλλά συμπλήρωσαν το σχολιασμό με δήθεν αστεία σχόλια. Στο διαδίκτυο το θέμα επίσης αντιμετωπίστηκε ως ”το αστείο γεγονός” της ημέρας γιατί μάλλον για μεγάλη μάζα του πληθυσμού μας είναι πάρα πολύ αστείο να κάνεις σεξουαλική επίθεση εν έτει 2019.

Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός πως το θύμα δεν παρουσιάστηκε καν σα θύμα, αλλά απλά ως συνεργός σε μία υποτίθεται παρατραβηγμένη φάρσα.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_Fk9sl7BNo

Τα δείγματα ενός πολύ συντηρητικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας (πολυάριθμο βέβαια) είναι πλέον γνωστά από τα σχόλια σε ειδήσεις που αφορούν βιασμούς καθώς και γυναικοκτονίες.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να είναι και αποδεκτά.

Δεν γίνεται ένας άνθρωπος που εκσπερματώνει σε μία κοπέλα να αντιμετωπίζεται ως φαρσέρ, αλλά ως ένας εν δυνάμει βιαστής. Το γεγονός ότι διακωμωδείται συμβάλει απλά στην κανονικοποίηση τέτοιων γεγονότων, κάτι που στην Ελλάδα του 2019 όπου κοπέλες σαν την Τοπαλούδη δολοφονούνται με βάναυσο τρόπο, έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Δυστυχώς ένα κομμάτι της κοινωνίας θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης μόνο όταν το πρόβλημα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.